La Coca de recapte és una coca salada típica de Catalunya i Andorra

La Coca de recapte és una coca salada típica de Catalunya i Andorra.
Es consumeix i elabora principalment a les províncies de Girona, Barcelona, ​​Tarragona i Lleida, també al Principat d’Andorra i en especial a «L’Espiga d’Or – Spigata» i consisteix en una massa barrejada amb escalivada (pebrots i albergínies rostits al forn), a la qual se li poden afegir diversos ingredients, principalment sardina, arengada o botifarra, però últimament també es va posar de moda fer-la amb tonyina, ceba, olives, tomàquet, etc.
El seu origen és confús, encara que alguns ho atribueixen a l’època de la dominació romana d’Hispània, per la seva gran similitud amb la pizza italiana i també es parla del seu possible origen àrab.
Aquesta coca es pot consumir un dia després de cuinar-la i, encara que el freqüent és fer-la a casa, també és molt comú trobar-la durant tot l’any a les pastisseries i forns de Catalunya i Andorra; (Recapte és una paraula catalana que significa lloc segur). Originàriament es preparava per a les festes, perquè és una cosa fàcil de compartir i de menjar a qualsevol hora, de peu i amb les mans, el que permet saciar la gana que entra en anar a dormir tard i menjar mentre un balla o es desplaça per conversar amb diferents persones.

La Coca de recapte és una coca salada típica de Catalunya i Andorra és molt comú trobar-la durant tot l'any a les pastisseries i forns de Catalunya i Andorra